пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Суржик: боротися чи ні?

Як ви вважаєте, чи треба боротися із мовним суржиком?
Надсилайте відповіді у коментарях.




4 коментарі:

  1. Ткаченко Роман ІСб 2-17

    Я вважаю, що із мовним суржиком неодмінно треба боротися, оскільки він засмічує нашу мову. Потрібно популяризувати мовні проекти, які могли б бути доступними для усіх.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Коли ви вже відкинете свій снобізм і дасте людям спокійно жити , чи справді мова коштує людського життя? Проблема не в людях які так розмовляють, а втому, що всім байдуже на цих людей і на їх мову також. І цей, як мінімум нечесно, спочатку начхати, а потім мати якісь претензії , типу "самі могли здогадатися". Все . Р.Словко "2 група крові"

      Видалити
  2. Я вважаю, що боротися із мовним суржиком не варто. Так, він іноді засмічує мову, бруднить силу і мелозвучність рідної, української мови, але на те його і створили, щоб розумітись між кордонами. Це часто допомагає зрозуміти ближнього свого)

    ВідповістиВидалити
  3. Наша рідна мова майже щодня засмічується суржиком, споконвічні українські слова перемішуються з чужими, або навіть зі штучно створеними словами та зворотами. Спостерігаючи за такими порушеннями, українську мову не поспішає опановувати і широкий загал. І реальних зрушень не буде, доки мовні закони не будуть функціонувати на державному рівні. Вже давно треба навести лад не тільки в суспільному житті, але і в мовній культурі, надавши українській мові можливість нормально функціонувати і розвиватися.

    ВідповістиВидалити

Радимо проглянути

Український правопис - нова редакція (завдання)

Популярні публікації